День Соборностi України
та 69-а річниця утворення
Закарпатської області у складі України
22 сiчня день Соборностi Украни. 96 рокiв тому це слово було вписане в iсторiю українського народу, але святковим днем українського календаря воно стало тiльки вiд недавна. Лише за умов державотворчих процесiв в Українi цей день набув своєї чинностi.
У березнi 1917 року у Надднiпрянськiй Українi розпочалася нацiональна революцiя. Було обрано Центральну Раду, першого президента М.Грушевського, проголошення створення Української Народної Республiки (УНР), а 4 Унiверсалом вiд 22 сiчня 1918 р. було проголошено незалежнiсть України. Подiбнi процеси вiдбувалися i в Галичинi. 9 листопада 1818 р. було проголошено назву держави ЗУНР i створено перший уряд — державний Секретарiат на чолi з Костем Левицьким. 22 сiчня I919р. у Києвi на площi святої Софiї відбулося урочисте проголошення злуки УНР i ЗУНР.
З нагоди цієї події Тячівською районною бібліотекою, бібліотекою для дітей, районним методичним центром відділу культури був організований флешмоб «Сила нації – в її єдності». Учасниками флешмобу були бібліотечні та клубні працівники району з користувачами. Флешмобівці з блакитно-жовтими прапорцями та патріотичними плакатами пройшлися від дитячої бібліотеки до площі Поштової, де відбувся мітинг за участі представників влади та всіх бажаючих.
Мітинг розпочався звучанням Державного Гімну України, вшануванням пам'яті хвилиною мовчання  всіх загиблих у боротьбі за соборність та незалежність нашої держави. З віршованими вітаннями виступили користувачі районної дитячої бібліотеки, користувач бібліотеки-філії смт. Буштино з поезією «За мир». Після урочистої частини та покладання квітів  до обеліску Героям Небесної Сотні та пам’ятнику Тарасу Григоровичу Шевченку учасники флешмобу сфотографувалися на згадку.

У доленосному Акті Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки яскраво відбилося віковічне прагнення українців до власної державності, єдності всіх українських земель, відчуття великої єдиної родини.