«Між життям і безсмертям мости». 
Друга світова війна (01.09.1939 – 02.09.1945) – найкривавіший глобальний конфлікт, у ході якого загинуло за різними оцінками від 50 до 85 мільйонів людей.
Для України Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року. Українці у складі польської армії вступили у бій вже 1 вересня 1939 р., а українські міста Львів, Самбір та Дрогобич зазнали бомбардувань німецькою авіацією у перші дні війни. Частина української етнічної території була окупована нацистами в перші тижні війни.
Участь України у Другій світовій війні не обмежувалася періодом протистояння між СРСР і Німеччиною в 1941—1945 рр. Друга світова війна з самого початку відбувалася на території України, і до останнього дня, а саме 2 вересня 1945 р. участь у конфлікті брали солдати і офіцери-українці.
З  нагоди відзначення завершення Другої світової війни, в районній  бібліотеці для дітей  організовано  книжкову виставку «Між життям і безсмертям мости».  На виставці представлені книги про події 1939-1945 рр. У бібліотеці також організовано  тематична поличка, на якій представлені книги-саморобки «Книги памяті мого роду», до якої долучилися бібліотеки-філії.
У бібліотеках-філіях організовуються книжкові виставки, тематичні полички, проводяться бесіди, бібліотекарі відвідують односельчан, які брали участь у Другій світовій війні.