«Де є любов, там щастя!»
14 лютого в бібліотеці с. Красна клубні та бібліотечні працівники провели майстер клас по виробленню валентинок. Після чого привітали один одного.
 За легендою, християнський священик Валентин жив за часів імператора Клавдія поруч з основним покликанням займався природничими науками та медициною.

Войовничий імператор Клавдій нібито вважав, що сім'я заважає солдатам воювати за імперію і видав едикт, яким забороняв воїнам одружуватися. Валентин, попри цей указ, продовжував таємно вінчати всіх охочих. За це його заарештували й ув'язнили під охороною офіцера, прийма́чка якого була сліпою. Священик оздоровив її, а опісля навернув на християнство батька й цілу родину. Довідавшись про це, імператор наказав відтяти йому голову, що й сталося 14 лютого.  Але щонайменше троє святих Валентинів були римськими мучениками. Один був священиком і лікарем у Римі, другий — єпископом у Італії, третій жив у Єгипті приблизно у 100-153 роках. Останній був одним із кандидатів на пост римського єпископа, у своїх проповідях звеличував цінності шлюбу як втілення християнської любові.