Андріївські вечорниці

З давніх-давен наша Україна славиться величними традиційними святами та обрядами. Одним із свят, яке завжди відзначали наші діди та прадіди , було велике зимове свято, особливо важливе для молоді – день Андрія Первозванного.
Дівчата в цей вечір ворожили на заміжжя: чи скоро вийдуть заміж та яким буде майбутній чоловік. Тому, і сьогодні, в галереї ім. Ш. Голлоші присутні завітали на народознавчу годину де поринули в минуле, щоб відчути красу та велич древніх обрядів.
Лар Валентина Василівна -завідуюча СК с. Новобарово, розповіла про красу стародавніх закарпатських звичаїв. Також учні переглянули фільм «Свято Андрія» про обрядові дійства. По закінченні – Марина  Шобей  провела  гадання з дівчатами, перекладаючи чобітками від кута до порога, дізнавшись хто скоріше вийде заміж, та витягуючи різні предмети з прикритої рушником миски. Ведуча – Любов Бобрушко  розповіла що означає той чи інший предмет, чого чекати дівчині від майбутнього чоловіка. До народознавчої години долучилася Куцин М.В. - провідний бібліотекар районної дитячої бібліотеки.
Всі занурилися в атмосферу Андріївського свята, веселилися та були зацікавлені.