Розкажу Миколаю про що я читаю (ЦДБ)

Щороку приходить Святий Миколай у кожний дім з миром і дарунками. Для маленьких стає чарівною казочкою, коли невидимо з’являється вночі і кладе під подушку такі бажані гостинці. Виростають дітки - і добра казочка зникає, а Миколай залишається.

Сьогодні, 18 грудня 2020 року, напередодні дня Святого Миколая до Тячівської районної бібліотеки для дітей завітали учні 2-а класу Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 ім.В.Гренджі-Донського з вчителями Ростока О.А. та Кричфалушій М.П. на свято «Розкажу Миколаю про що я читаю». Діти одяглися в сценічні костюми, підготували вірші, пісні до свята. Бібліотекарі розповіли дітям легенду про святого Миколая, як він колись давно розносив тайно гостинці нужденним, за що і став Святим Миколаєм.  Юні читачі так старалися, що Святий Миколай (роль якого виконав Гуцул В.М.) завітав на свято, уважно слухав кожну дитину та пригощав гостинцями. Діти розповіли, що люблять читати казочки та оповідання, пообіцяли, що будуть багато читати, щоб бути розумними. Разом з Миколаєм співали пісню «Ой, хто, хто Миколая любить»

Діти також підготували листи з побажаннями. Дуже приємно, що в своїх листах вони просили миру, закінчення захворюваності на коронавірус та здоровя для своїх близьких.

В бібліотеці до свята підготовлена фотозона та книжкова виставка «Святий Миколай – чародій, святитель, дітей покровитель»

Отож наслідуймо добро і вчинки Миколая! Нехай це свято стане для нас святом Милосердя, святом Доброти,  Прощення, Любові до ближнього.