Правова панорама "Хочеш людиною справжньою стати, закони людські навчись поважати"

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
10 грудня в світі відзначається Міжнародний день прав людини. Саме сьогодні в Тячівській дитячій бібліотеці відбулася правова панорама "Хочеш людиною справжньою стати, закони людські навчись поважати". На зустріч з учнями 7 кл. (вчитель історії Цірик Ж.В.) Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст.№1 ім.В.Гренджі-Донського був запрошений адвокат Поковба Василь Юрійович. 
Адвокат розповів про те, які діти мають права як неповнолітні діти, які мають права як громадяни, які мають юридичні та економічні права. 
"Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність"
Василь Юрійовий розповів про агресію, булінг та цькування і як така поведінка  веде до злочину та порушення законів.  Діти розпитували про різні види злочинів, про види покарання. 
Сподіваємося, що учні отримали  корисну інформацію та намагатимуться стати хорошими людьми, дотримуватися правил, щоб не порушувати .