Літературна година до 190-річчя від дня народження Леоніда Глібова (с.Лази)

    В Україні найвищого розвитку байка здобула у творчості видатного поета, байкаря Леоніда Глібова(1827- 1893 рр.), з ім'ям якого пов'язане остаточне ствердження реалістичної байки в українській літературі. 
   Л.Глібов народився в селі Веселий Поділ на Полтавщині в родині управителя поміщицьким маєтком. Початкову освіту він здобув удома. Підчас навчання в Полтавській гімназії написав свого першого вірша. Навчання в Ніжинському ліцеї Леонід Глібов закінчив уже знаним байкарем. Глібов постав не тільки талановитим продовжувачем байкарських традицій своїх попередників. Він був художником-новатором, який відкрив нову сторінку історії розвитку байки. 
   5 Березня в бібліотеці села Лази була проведена літературна година до 190-річчя від дня народження Леоніда Глібова під назвою "Без байки світ цей був би гіршим..." На початку зав.бібліотекою Токар Т. розповіла біографію байкаря та життєвий шлях. Були запрошені учні 4-Б та 4-В класів ( класоводи Волос Г.І. та Маджара Л.О.) Діти розіграли такі байки поета в діях: "Зозуля і Півень" (Місарош В. , Волос І. , Антоній К. , Тяско В.) "Чиж та Голуб "(Гайналій Д. , Томишинець В.) "Миша й Пацюк" (Гайналій Д. , Думнич М. , Павлюк М.) Всі бажаючі розказували байки поета. В бібліотеці була представлена книжкова виставка всі присутні мали змогу переглянути книги поета та взяти додому читати.