Літературна година « Шевченкове слово у віках не старіє»
Минуло вже 203 роки від дня народження Т. Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе поміж нас.
Шевченко – це наша душа, наша мудрість, наша сила.
Цікавий і змістовний масовий захід проведено спільно з учнями 4-го класу Дубівської ЗОШ І-ІІ ступенів №2, який підготували вчителі Магей О. М., Сойма М. В., бібліотекар школи Бабинець М. Я., бібліотекарі селищної бібліотеки Жидак Г. Ю. та Марічак М. І.  Для учнів було обладнано книжково-ілюстративну виставку «Світова велич Кобзаря», де учасники заходу мали можливість познайомитися з виданнями Т. Г. Шевченка.

Під звуки мелодії «Реве та стогне Дніпр широкий» діти читали вірші «Заповіт», «Думи мої, думи мої» та виконали інсценівки «Мати і малий Тарас» та «Мені тринадцятий минало» і переглянули фільм про життя та творчість Т. Г. Шевченка, адже саме «Заповіт» Великого Кобзаря є заповітом для нас у справі збереження мови народу, звичаїв, пісень, любові до рідної землі, свого народу




До 203 річниці від дня народження видатного сина українського народу Т. Г. Шевченка завідуюча бібліотекою-філією села Чумальово  Орсаг  Н. А.  разом з вчителями філологами української мови та літератури  Мартинюк М. Ю. та Розман С.М. провели  шевченківські  читання «Великий син великого народу» . Діти із задоволенням декламували  вірші  та грали сценки  по творах Наймичка та Лілея . Діти  залюбки переглянули тематичну поличку «Шляхами великої долі» .


 ...Свою Україну любіть,
                                                                                                             Любіть її...Во врем'я люте,
                                                                                                             В останню тяжкую минуту
                                                                                                             За неї Господа моліть.
                                                                                                                                  Т.Шевченко
    У цих словах нашого незабутнього Кобзаря- весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям- такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців.
   "Вчитайтеся, вслухайтеся в Шевченківське слово..." Під такою назвою пройшла літературна година в Лазівській ЗОШ-І-ІІІ ст. Тячівської об'єднаної територіальної громади в актовому залі з учнями 2-Б клас(Класовод Томишинець М.М.), 4-А клас( класовод Волос Г.І.) , 4-В клас (класовод Маджара Л.О.). Учні декламували вірші,поеми, читали легенди, розказували біографію Кобзаря, співали пісні, також були представлені малюнки учнів до творів поета.
   Була оформлена книжкова виставка" Кобзарем ми його звемо" (Зав. бібліотекою село Лази Токар Т.В., бібліотекарь Хрибта М.С.), на якій були представлені твори Т.Шевченка, всі присутні мали змогу переглянути книги поета та взяти додому читати.
                                                                                                                                                                                    Токар Т.В. зав. бібліотекою села Лази